Viking Line till Åbo

viking-logga.jpg

Åbokryssning med Viking Line

Avgång: Varje dag 07:45 och 20:00

Pris från 110:-/pers

Viking Line till Åbo

Viking Line kör två kryssningar till Åbo som båda tar cirka 10 timmar. Färjorna avgår både morgon och kväll från Stockholm. Detta gör att även om man vill åka tur och retur på samma färja, får man tid i land i Åbo att utforska den fina medeltidsstaden. Det två fartygen heter M/S Viking Grace och M/S Amorella.

M/S Viking Grace sjösattes år 2012 och tar 2800 passagerare i 880 hytter. Hon är 218 meter lång och har en bruttodräktighet på 57 000. Hon har 12 däck varav 10 är tillgängliga för fartygets gäster. Viking Grace är det första nybygget på länge på rutterna mellan Finland och Sverige och har mötts med stort intresse. Hon ersatte M/S Isabella på linjen mellan Stockholm och Åbo och går nu tillsammans med M/S Amorella på rutten. Viking Grace avgår från Stockholm på morgonen.

M/S Amorella har seglat mellan Stockholm och Åbo och togs i tjänst redan 1988. Sedan dess har hon seglat på en lång rad rutter, inklusive Stockholm – Åbo vid flera tillfällen. Hon är 169 meter lång och har en bruttodräktighet på 34 384. M/S Amorella tar 2480 passagerare, och har 538 hytter. Amorella avgår från Stockholm på kvällen. Båda skeppen är kryssningsfartyg, och ombord finns alla de bekvämligheter man kan vänta sig.

Viking Lines fartyg avgår från Stadsgården, Tegelvikshamn i Stockholm. Där finns det både kort- och långtidsparkering om man anländer med bil och inte vill ta den med sig på färjan. I terminalen finns även bankomat, bagageförvaring, café och andra bekvämligheter att utnyttja medan man väntar på att få stiga på sin färja. Man kan också ta sig till terminalen med buss från Stockholms Centrlastation. Bussen körs av Flygbussarna och avgår i god tid för att hinna med färjan. Viking Line har även egna bussar som avgår från 60 orter i landet till terminalen i Stadsgården. Du kan boka din anslutningsbuss när du bokar resten av din resa.

Har man valt en kryssning med M/S Viking Grace som avgår på kvällen har man gott om tid att ta sig till terminalen under dagen, även om man har lite längre att resa. Om kryssningen man valt är med M/S Amorella som avgår på morgonen kan det vara en god idé att övernatta i Stockholm, och kanske få en chans att se vad huvudstaden har att erbjuda innan man ger sig av.

Man kan antingen välja att åka reguljärt med Viking Line mellan Stockholm och Åbo eller boka in sig på en kryssning med eller utan övernattning i spännande Åbo. Väljer man en kryssning finns det mycket att välja på.

Med Viking Line kan man åka på nöjeskryssningar, familjekryssningar, spakryssningar, klassiska kryssningar och mycket annat. M/S Viking Grace erbjuder dygnskryssningar för både par och familjer, och åker man med barn kan det locka att även boka en utflykt till magiska Muminland när man väl är framme i Åbo. Viking Grace är det yngsta fartyget som kryssar på Östersjön och har mycket att bjuda på för alla åldrar.


På M/S Amorella kan man räkna med en internationell touch, taxfree shopping, god mat och härlig stämning. Med Amorella kan man åka på de mycket populära dansbandskryssningarna, som lockar danssugna från hela landet. Då spelar dansband live i nattklubben varje fredag och lördag. Eller varför inte besöka Östersjöns enda Trollerikrog för en magisk kväll? M/S Amorella är en 23-timmarskryssning som avgår varje kväll från Stadsgården i Stockholm.

Ombord på båda fartygen serveras det god mat och dryck i flera restauranger, och självklart finns det även mycket shopping då fartygens butiker är taxfree och därmed billigare än shopping i land. Hytterna håller hög standard, och vill man ha en riktigt lyxig resa kan man boka en svit för två. Då bor man på ett av de högsta däcken och kan njuta av separat sovrum och vardagsrum, kylskåp med minibar och fri frukost. På M/S Viking Grace finner du även en lyxig jacuzzi i toppsviterna. Både Viking Grace och Amorella har spa ombord där man kan bli ompysslad och slappna av under resan.

Hos Viking Line anordnar man flera specialkryssningar under året med olika roliga och spännande teman. Självklart finns det partykryssningar, mat och vinkryssningar, musikkryssningar och mycket annat. Vill du veta mer om de olika temakryssningarna som åker mellan Stockholm och Åbo finns det massor av information på Viking Lines hemsida.
Väl i Åbo finns det mycket att se och göra. Staden i sig är Finlands äldsta och har många intressanta landmärken, museer och annat att titta på. Är du intresserad av historia kan en tur till katedralen eller Åbo slott vara intressant. Båda är från 1200-talet och har en rik historia att berätta. Varför inte åka med på en guidad tur?

Övernattar du i Åbo finns det många fina och roliga hotell att bo på som kan bokas som en del i ditt kryssningspaket med Viking Line. För barnfamiljer kan det vara kul att bo på Break Sokos Hotel Caribia – en favorit bland de små. Om man vill slappna av och bara njuta kan man välja en spakryssning till Nådendal Spa som är ett av Nordens bästa spahotell. För dig som vill åka på utflykter i Åbo med omnejd har Viking Line ett stort utbud som kan bokas i samband med med din kryssning. Valet är ditt och det finns mycket att välja på.

Vad man än väljer kan man lita på att bli mycket väl omhändertagen på en kryssning till Åbo med Viking Line. Varför inte ta en titt på vad de har att erbjuda just dig?